Stoelmassage Maastricht

Ziekteverzuim

Geschreven door Josien Frederix op . Geplaatst in Arboplan, Blog, Blogs, Gezondheidsvoordelen van een massage, hoofdpijn, HR, nek, en schouderklachten, pols, en handklachten, Review, rugklachten, Stoelmassage op het werk, vitaliteit, werkplezier

Het verband tussen gezondheid en presteren op het werk wordt door de overgrote meerderheid van werkgevers  erkend.

De meeste bedrijven hebben te maken met hoge kosten door ziekteverzuim. Het verzuimpercentage in Nederland ligt rond de 4 procent. Dat houdt in dat per dag gemiddeld 1 op de 25 werknemers ziek is.

Cijfers van het CBS uit 2022 laten het volgende zien

Bij bedrijven met minder dan 10 werknemers kwam het verzuim op 2,6 procent. Bij de middelgrote bedrijven lag het verzuim met 4,3 procent iets hoger. Bedrijven met 100 werknemers of meer hadden een ziekteverzuimpercentage van 5,5 procent.

Verreweg de meest voorkomende klacht waarmee werknemers verzuimen is een virusinfectie als griep of verkoudheid. In 2022 verzuimden bijna 6 op de 10 werknemers in de voorafgaande twaalf maanden wel eens.

Ziekteverzuim door hoofdpijn was in 2022 3,6 procent.

Ziekteverzuim vanwege rugklachten 3,2 procent.

Ziekteverzuim vanwege nek-, schouder-, arm- en polsklachten was 2,8 procent.

Ziekteverzuim door concentratieproblemen 1,9 procent.

Van de overige verzuimklachten werden psychische klachten, overspannenheid en burn-out het vaakst genoemd (7 procent van het ziekteverzuim).

Stoelmassage op kantoorBovenstaande klachten waardoor een werknemer zich ziek meldt zijn te verminderen of te verhelpen door een (regelmatige) stoelmassage op het werk.

Onderzoek van TNO wijst uit dat een stoelmassage aantoonbaar bijdraagt tot een lager ziekteverzuim en het voorkomen van RSI-klachten.

Voor mij is het niet alleen een klacht weg masseren, maar ook bewust worden. Heel veel dingen doen we onbewust. Bewust worden is belangrijk om er achter te komen wat maakt dat je klachten creëert. Zodra je de oorzaak weet, is het mogelijk om oplossingen te vinden. Te denken aan je houding, streng zijn voor jezelf, te weinig bewegen, leefstijl (tijdelijk) aanpassen of geen tijd nemen om op te laden.

Stoelmassage op het werk kost geld. Een werknemer die ziek is kost per dag gemiddeld €405,00. Meestal is een werknemer meerdere dagen ziek. Aanbevolen zijn 20 behandelingen op jaarbasis, de kosten daarvan zijn €430,00.

Mijn ervaring is dat wanneer de werkgever investeert in zijn werknemer dit ongelooflijk wordt gewaardeerd en de werknemer nog meer gemotiveerd is om het beste uit zichzelf te halen.

loraine reuvers

“Door veel computerwerk en geen goede werkhouding kreeg ik veel last aan mijn linkerschouder. Deze blessure belemmerde mij ook thuis en ik stond op het punt om een huisarts of fysiotherapeut te bezoeken. Via mijn werk ben ik in aanraking gekomen met Josien die ik vertelde over mijn pijnklacht. Ze heeft deze plek 20 minuten behandeld en al na 1 keer voelde ik direct verbetering. Nu na de tweede behandeling ben ik helemaal klachten vrij. Ik ben helemaal overtuigd van de positieve werking van haar stoelmassage!”

Loraine uit Maastricht

Het geeft me lucht in het werk en meer rust. En het maakt het voor mij mogelijk om op mijn werk – ondanks de stress die erbij komt kijken – gezond te blijven functioneren.

Astrid-Mols-267x200“Eens in de twee weken zit ik op de stoel bij Josien voor een stoelmassage. Dit gebeurt tijdens werktijd en is altijd een welkome afwisseling omdat ik het in mijn functie altijd erg druk heb en dus vaak ingespannen – en ook gespannen – zit te werken. Soms denk ik dat het met mijn rug wel goed zit, maar dan blijken er toch allerlei knopen te zitten die Josien er met zachtheid en aandacht zo veel mogelijk uit masseert. Verder kan ik bij Josien altijd even mijn hart luchten over wat me op dat moment bezig houdt. Ook daarin is Josien aandachtig en rustig. Een goed luisteraar. In die twintig minuten lijkt het alsof ik er een uur uit ben. Het geeft me lucht in het werk en meer rust. En het maakt het voor mij mogelijk om op mijn werk – ondanks de stress die erbij komt kijken – gezond te blijven functioneren.”  Astrid uit Duiven 48 jaar.

Wil je informatie of een afspraak maken neem dan contact met me op via het contactformulier , of  app/ bel 06 408 64 955.

Labels:, ,

Laat een reactie achter