Langdurig werken achter een beeldscherm

Geschreven door Josien Frederix op . Geplaatst in Blogs

beeldscherm

Langdurig werken achter een beeldscherm kan gezondheidsklachten aan armen, nek en schouders veroorzaken 

Computerwerk gaat gepaard met repeterende handelingen van de vingers en polsen en statische belasting ‘hogerop’ in nek, schouders en armen. Deze fysieke factoren worden, naast psychosociale factoren zoals werkdruk, sociale steun van collega’s of leidinggevende en individuele factoren zoals over commitment, verantwoordelijk gehouden voor het ontstaan van werk gerelateerde Klachten aan Arm, Nek en Schouder (CANS; vroeger: Repetitive Strain Injury of RSI). Klachten kunnen specifiek (tennis elleboog, carpaal tunnel syndroom, etc) of aspecifiek van aard zijn. bron Arboportaal 

Je kunt de kans op klachten verkleinen door:

  • computerwerk af te wisselen met andere taken
  • niet langer dan 4 uur per dag achter een beeldscherm bij intensief computergebruik te werken
  • gebruik te maken van pauzesoftware, zodat je niet onbeperkt doorwerkt
  • en maak meer gebruik van sneltoetsen in plaats van de muis 
  • probeer zittend werk met staand werk af te wisselen, zodat de schadelijke gevolgen van langdurig zitten afnemen.  
In de praktijk is dit niet altijd haalbaar door de taken die er zijn. Stoelmassage op de werkplek is dan een oplossing. Tijdens je werkdag behandel ik je gedurende 20 minuten, ik maak je spieren los. Behandel met triggerpoint-therapie, de verharde spierknopen die CANS, RSI, tennis elleboog kunnen veroorzaken. Door korte en eenvoudige gesprekken ontdekken we samen wat je nog meer kunt doen om het langdurig computer werk te compenseren. Bewust worden is belangrijk om er achter te komen wat maakt dat je klachten creëert. Zodra je de oorzaak weet, is het ook makkelijker oplossingen te vinden.

loraine reuvers

“Door veel computerwerk en geen goede werkhouding kreeg ik veel last aan mijn linkerschouder. Deze blessure belemmerde mij ook thuis en ik stond op het punt om een huisarts of fysiotherapeut te bezoeken. Via mijn werk ben ik in aanraking gekomen met Josien die ik vertelde over mijn pijnklacht. Ze heeft deze plek 20 minuten behandeld en al na 1 keer voelde ik direct verbetering. Nu na de tweede behandeling ben ik helemaal klachten vrij. Ik ben helemaal overtuigd van de positieve werking van haar stoelmassage!”

Loraine uit Maastricht

 

Wil je meer informatie of een afspraak maken neem dan contact met me op via het contactformulier of bel of app me 06 408 64 955.

Labels:, , , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.