Stoelmassage werkt preventief

Geschreven door Josien Frederix op . Geplaatst in Blogs

josien frederix_web-007Vandaag kwam een vrouw bij me voor een massage. Ze had geen klachten. Ik vroeg haar waarom ze dan geboekt had. “Even ontspannen is altijd fijn” was haar antwoord. Ze zat en ik voelde met mijn handen of ik ergens spanning in haar rug of schouders kon ontdekken. Op dat moment zei ze dat ze tijdens het sporten last had van haar onderrug. Al pratend over de onderrug kwam ze tot de ontdekking dat ze er al 6 jaar last van had en de punten die ik behandelde erg pijnlijk waren. Ik behandelde ook haar schouders en ook daar trof ik blokkades aan.  “Dit voel ik door heel mijn arm” zei ze en vervolgde “oh ja ik heb ruim 1 jaar geleden een tennisarm gehad en de fysio heeft dit toen behandeld en ik ging ervanuit dat het goed was.” Ervaar je geen krachtverlies vroeg ik haar. “Ja zei ze ik kan er geen zware spullen meer mee dragen en als ik strijk draag ik een brace.” Ik sloot af met het masseren van haar handen en ook daar zaten blokkades. Door dit te voelen kwam het verhaal dat ze ’s morgens altijd stijve vingers heeft en na een paar keer strekken er geen last meer van heeft. “Je doet het er maar mee als je iets hebt zei ze zonder te beseffen dat je aan sommige klachten ook iets kunt doen.” Ze was blij met een moment  voor zichzelf om even stil staan bij dat wat er is en vervolgde dat ze toch ontspannen was geworden door de massage.

Dit ervaar ik vaker bij een behandeling dat mensen pas tijdens een behandeling bewust worden van welke klachten ze last hebben. Of aandacht geven aan hun klacht. Om deze reden zeg ik dat massage preventief werkt. Zonder bewustwording ga je geen actie ondernemen op welke manier dan ook.

Wil je meer informatie of een afspraak maken neem dan contact met me op via het contactformulier of bel of app me 06 408 64 955.

Trackback van jouw site.